Badplatsen Vallevik på Smögen

Badplatser på Smögen

Smögen har flera fina badplatser. Ett svalkande dopp är aldrig långt borta på ön.

Smögen har gott om klippor, hällar och bryggor att bada ifrån. Det går att hoppa i havet nästan var som helst. Det finns tre kommunala badplatser med gott om faciliteter. Dessa är:

Vallevik

Smögens mest populära badplats, Vallevik, ligger på gångavstånd från Smögenbryggan. Det är bara att fortsätta 50 meter på grusvägen där bryggan tar slut och sen ta höger genbom tunneln under vägen så är du framme.

Valleviks badplats
Valleviks badplats. Ett underbart ställe för den som vill ha picknick och ta ett dopp, samtidigt som solen sakta sjunker mot horisonten.

Oerhört vackra Vallevik är ett klippbad med stora släta granithällar som sluttar ner mot havet. Det finns ett hopptorn och flera badtrappor och badstegar.

Släta klippor
Släta klippor som är sköna att ligga på.

Vallevik har också ett barnbad med sandstrand. Vill du ligga mjukt så finns stora gräsytor precis bakom badklipporna. Under högsäsong finns kiosk med glass, dricka och annat smått och gott.

Hopptorn
Det populära hopptornet.

Makrillviken

Klippbad med bryggor och badstegar som ligger vid Makrillvikens vandrarhem. Det här är en badplats med gamla anor, då den var delad i ett herr- och ett dambad. Numera är både män och kvinnor välkomna på båda platserna.

Makrillvikens badplats
Badplatsen Makrillviken.
Brygga med badstege
Makrillviken har flera badbryggor med stegar.
Makrillvikens badplats
Bakom klipporna till höger skymtar vandrarhemmet.

Makrillviken ligger bara några hundra meter från Vallevik, som ligger på andra sidan berget. Gå upp på berget och ut mot udden, så kommer du på gångvägen som leder dit. Vägen går över ett par små broar och en på lång gångbrygga längs den branta bergväggen.

Friluftsleden Hästen
Den här imponerande gångbron är en del av Friluftsleden Hästen, som bland annat knyter ihop badplatserna Makrillviken och Vallevik.

Sandö

Smögens tredje kommunala badplats har, precis som namnet antyder, en sandstrand. Det lär vara Smögens enda naturliga sandstrand faktiskt. Här finns även klippor och gräsytor.

Intill ligger naturreservatet Sandö som har flera fina vandringsstigar.

Du kommer till Sandön genom att köra höger efter Smögenbron och ner mot ICA-butiken, följ därefter skyltar ut mot parkeringen.

Fakta

Smögens tre kommunala badplatser är Vallevik, Makrillviken och Sandö.


Upp Upp

Copyright © Västkustbästkust 2020
Om Västkustbästkust